Konferansa; Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Gaziantep ASKF Başkanı Abdulkadir Gözegir ve öğrenciler katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, “Hokey takımlarımız Türkiye'de ve Avrupa'da önemli dereceler yaparak bizleri mutlu ediyorlar. Biz de sporun her alanında ve dalında özellikle altyapıdan yetişen sporcularımıza imkanlarımız dahilinde destek olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Nizip Meslek Yüksekokulunda konferans vermekten büyük onur duyduğunu belirten Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, "Türkiye, Avrupa'ya göre hokey branşında çok ileride değil. Bizim amacımız ülkemizi uluslararası arenada kendi değerlerine yakışır şekilde temsil etmektir. Bunu yapmak başta benim olmak üzere kulüp yöneticileri ile teknik adamlarının görevlerinden birisidir. Hokey olimpik bir branştır. Çocukların geleceği açısından çok önem arz eder. Dünyada hokey, futbolun atası olarak bilinir" diye konuştu.
Milli olmalarından dolayı üniversitelerde okuyan çok sayıda maddi durumu zayıf sporcunun olduğunu belirten Karakan, "Buradan velilere sesleniyorum. Hokeyde çocuklarımızın yakalayacakları bu fırsatı başka bir spor dalında yakalamaları oldukça zordur. Birçok ilimizde üniversiteye sınavsız giren sporcumuz var. Okul yaşantıları boyunca devletimiz bunlara millilik bursu veriyor. Bizler hokeyi 81 ilde popüler hale getireceğiz" ifadesini kullandı.
Konferansın sonunda Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan tarafından Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan ve Gaziantep ASKF Başkanı Abdulkadir Gözegir'e plaket takdim edildi.





































